Politika piškotkov

Politika rabe piškotkov (EU)

Ta politika piškotkov je bila nazadnje posodobljena 22. februarja 2022 in velja za državljane Evropskega gospodarskega prostora.

 

1. Uvod

Naše spletno mesto https://gustarna.com (v nadaljevanju: “spletno mesto”) uporablja piškotke in druge sorodne tehnologije (za udobje so vse tehnologije imenovane “piškotki”). Piškotke dajo tudi tretje osebe, s katerimi smo sodelovali. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na naši spletni strani.

 

2. Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki se pošlje skupaj s stranmi tega spletnega mesta in jo brskalnik shrani na trdi disk računalnika ali druge naprave. Informacije, ki so tam shranjene, lahko med naslednjim obiskom vrnemo našim strežnikom ali strežnikom ustreznih tretjih oseb.

 

3. Kaj so skripte?

 

Skript je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvede na našem strežniku ali v vaši napravi.

 

4. Kaj je spletni svetilnik?

 

Spletni svetilnik  je majhen, neviden del besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Da bi to naredili, se z uporabo spletnih svetilnikov shranjujejo različni podatki o vas.

 

5. Piškotki

 

5.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletnega mesta delujejo pravilno in da vaše uporabniške nastavitve ostajajo znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk našega spletnega mesta. Tako vam med obiskom našega spletnega mesta ni treba večkrat vnašati istih podatkov in izdelki na primer ostanejo v vaši košarici, dokler ne plačate. Te piškotke lahko namestimo brez vašega soglasja.

5.2 Analitični piškotki

Za optimizacijo izkušnje spletnega mesta za naše uporabnike uporabljamo analitične piškotke. S temi analitičnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Prosimo za vaše dovoljenje za namestitev analitičnih piškotkov.

5.3 Oglaševalni piškotki

Na tej spletni strani uporabljamo oglaševalske piškotke, ki nam omogočajo vpogled v rezultate kampanje. To se zgodi na podlagi profila, ki ga ustvarimo na podlagi vašega vedenja na https://gustarna.com .  S temi piškotki ste kot obiskovalec spletnega mesta povezani z edinstvenim ID-jem, vendar ti piškotki ne bodo profilirali vašega vedenja in zanimanja za prikazovanje prilagojenih oglasov.

5.4 Trženje / sledilni piškotki

Piškotki za trženje / sledenje so piškotki ali katera koli druga oblika lokalnega shranjevanja, ki se uporabljajo za ustvarjanje uporabniških profilov za prikaz oglaševanja ali sledenje uporabnikom na tej spletni strani ali na več spletnih mestih za podobne tržne namene. Ker so ti piškotki označeni kot piškotki za sledenje, vas prosimo za dovoljenje za njihovo namestitev.

5.5 Gumbi za družabna omrežja

Na naši spletni strani smo vključili gumbe za Facebook za promocijo spletnih strani (npr. »Všeč mi je«, »pin«) ali skupno rabo (npr. »Tweet«) v družabnih omrežjih, kot je Facebook. Ti gumbi delujejo z uporabo kode, ki prihaja iz Facebooka. Ta koda postavlja piškotke. Ti gumbi za družabna omrežja lahko shranjujejo in obdelujejo tudi nekatere informacije, tako da se vam lahko prikaže prilagojen oglas. Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminjajo), če želite prebrati, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s temi piškotki. Pridobljeni podatki so v največji možni meri anonimizirani. Facebook se nahaja v ZDA.

6. Seznam piškotkov

7. Soglasje

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam bomo prikazali pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj ko kliknete »Shrani nastavitve«, se strinjate z uporabo kategorij piškotkov in vtičnikov, ki ste jih izbrali v pojavnem oknu, kot je opisano v tej politiki piškotkov. Uporabo piškotkov lahko onemogočite prek brskalnika, vendar upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo več delovalo pravilno.

7.1 Upravljajte nastavitve soglasja