PON-PET: 9h-13h 15h-19h SOB: 9h-13h

Politika zasebnosti

 

1. Kaj potrebujemo
Zbiramo naslednje vrste podatkov:
Piškotke (osnovne za delovanje spletne strani in oglaševalske). Za več informacij o piškotkih si preberite Pravilnik o piškotkih.

Osebni podatki za obdelovanje spletnih naročil.

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila in izvedbo naročila v kolikor se kupec odloči za spletno naročilo. Podjetje jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

Če ste se odločili za plačilo z bančno kartico (Visa, Mastercard, Paypal) , ne da bi zapustili našo spletno stran v vdelanem obrazcu, ki ga ponuja Stripe, morate navesti svoje podatke o plačilu, vključno z imenom imetnika kartice, številko bančne kartice in kodo CVC, da bomo lahko obdelali vaše plačilo. Upoštevajte, da teh podatkov sami ne zbiramo in ne vidimo, podatke zbira in posreduje neposredno naš neodvisni ponudnik plačil Stripe Inc.  v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi. Vse informacije o transakcijah, posredovane med našo spletno stranjo in sistemom Stripe, so šifrirane z uporabo 256-bitnih potrdil SSL. Pri plačilu se strinjate, da postanete neposredni uporabnik sistema Stripe in sprejemate njihove pogoje storitve in pravilnik o zasebnosti ( https://stripe.com/en-gb-si/privacy )

Osebne podatke o Kupcu potrebujemo izključno v namene izvajanja naročil. Na naši spletnem mestu lahko oddate naročilo pri čemer potrebujemo podatke za izvedbo pogodbene obveznosti prodaje blaga.

Pri poslovanju spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov in poslujemo v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

3. Kaj počnemo z osebnimi podatki

Osebne podatke uporabimo izključno za izvedno naročila.
Vaših osebnih podatke tretji ponudnik nima dostopa do podatkov, razen, če je to potrebno zaradi zakonodaje.

4. Kako dolgo osebne podatke hranimo
Osebne podatke hranimo toliko časa kot jih potrebujemo za izvedbo naročila.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, podjetje pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati:

  • kadar osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
  • kadar Posameznik prekliče privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
  • kadar Posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa podjetja, pa za njihovo obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
  • kadar Posameznik ugovarja obdelavi za potrebe neposrednega trženja;
  • kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom; kadar gre za podatke, v zvezi s ponujanjem storitev informacijske družbe, nepravilno zbrane od otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo takšnih podatkov ne more dati.

Kadar gre za imeniške ali drugače objavljene podatke, podjetje sprejme razumne ukrepe, vključno s tehničnimi, da upravljavce, ki obdelujejo osebne podatke, obvesti, da Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, od njih zahteva, naj izbrišejo morebitne povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

5. Kakšne so vaše pravice?
V primeru, da se želite pritožiti, se obrnite pisno na

GUŠTARNA, David Leskovec s.p.

Tržaška cesta 14, Postojna, 6230 Postojna

Podjetje bo preučilo vašo pritožbo in vas obvestilo o rešitvi zadeve. Če še vedno menite, da vaši osebni podatki niso bili ustrezno obdelani v skladu z zakonom, se lahko obrnete na Informacijskega pooblaščenca in vložite pritožbo pri njem.
Postojna, 16.2.2022